Brak wskazań licznika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jachu
    Drive
    • 2006
    • 78

Brak wskazań licznika

albo

ZAKLAD PRZYJAZNY
    dla O C P
    octawia club polska
    pozdrawiam

Jachu
    www.pdaclub.pl
  • Chudy
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2005
    • 129

Brak wskazań licznika

Witam wszystkich mam problem ze wskaźnikami w Octavii 2000r,
    Nie działa mi prędkościomierz, obrotomierz i temperatura oraz poziom paliwa Brak wskazań.
    Co Robić ?????
    Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

a auto jestes wstanie odpalić?
      2. czy czasem nie przearabiałeś podświetlenia?

bo jesli robiłeś zmiane podświetlenia to najprawdopodobniej uszkodziłeś całą szafe i jest do wymiany jesli nie to napisz cos konkretniej co sie dzieje i jak do tego doszło jesli jestes w stanie napisać

edit : poprawione

Komentarz

• Śniady
        Drive
        • 2005
        • 46
        • Octavia I (1U2)
        • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Masz podobne obiawy jak ja miałem kiedyś w swoim Pugu ,tylko u mnie to natępowało stopniowo najpierw szalał obrotomierz i potem pomału wszystko przestało działać,jedyne co działało to wskaźnik temp. wody,nie kombinowałem nic wcześniej z elektroniką więc to samoczynnie nastąpiło. Potem sprawdziłem masę i dodatkowo podciągnąłem dla pewności,zasilanie na kostkach było,ścieżki nie powycierane więc.... zadzwoniłem do gościa co naprawia takie rzeczy i powiedział,że za 100 zrobi,ale nie wiem czy u Ciebie to podobny problem.
        OUTLANDER BSY TDI

Komentarz

• MiKruS
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7976

@djczas - kolega przywital sie piszac ten post. Jest to wystarczajaca forma na tym forum.
          Topic Tutaj sie witamy nie jest obowiazkowy, a jedynie stworzony dla tych, ktorzy maja ochote cos w nim napisac.

Jesli chodzi o instrumenty to moja rada jest taka jak prawie zawsze.
          Podlaczyc Vag-a i sprawdzic bledy sterownika instrumentow oraz ewentualnie wykonac test wskaznikow. Mysle, ze wszystko powinno sie wyjasnic.
          Mozna tez sprobowac wykrecic szafe (instrukcja jak to zrobic jest gdzies na forum) i sprawdzic polaczenia, itd. Choc nie sadze, zeby to pomoglo.
          TDI 205PS

Komentarz

• Chudy
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2005
            • 129

nic nie kombinowałem z tym licznikiem, nic w nim nie zmieniałem. CZasami Jak odpale Octavkę to wszystko jest oki ale za chwilę wszystkie wskazówki nie działają. Wyjołem cały licznik(bo gdzies na forum znalazłem jak to sie robi) sprawidziłem połączenia(dwie kostki które dochodza do licznika, bezpiecznik nr 11 i wszystko było oki ale nic to nie pomogło bo dalej jest to samo. Niewiem co z tym zrobić czy jechać do jakiegoś elektryka może będą wiedzieć co nawala.
            Co o tym myślicie?

[ Dodano: Nie 11 Wrz, 05 21:49 ]
            jeszcze jedno czasami jeszcze razem ze wskazówkami nie działają kontroli w dwóch górnych rzędaco jak odpalam auto i wtedy po odpaleniu wskazówki stoją

Komentarz

• Radkow
              Rider
              • 2004
              • 299

Slyszalem od znajomego elektryka, ze w licznikach Octavi czesto tworza sie zimne luty i licznik przestaje dzialac. Podobno wystarczy wyjac i przelutowac wszystkie polaczenia na plytce i bedzie smigac. Jest to praca dosc precyzyjna i lepiej oddac go do znajacego sie na rzeczy elektryka z lutownica precyzyjna.
              Pozdrawiam
              Radek

Komentarz

• Chudy
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2005
                • 129

Co to są zimne luty ? i czy można to zrobić w domu i w ogóle co to znaczy przelutować wszystkie połaczenia na płytce? Prosze o wiecej informacji na ten temat żebym wiedział jak sie do tego zabrać.

Komentarz

• slavi
                  Rider
                  • 2004
                  • 422

Zamieszczone przez Chudy
                  Co to są zimne luty ? i czy można to zrobić w domu i w ogóle co to znaczy przelutować wszystkie połaczenia na płytce? Prosze o wiecej informacji na ten temat żebym wiedział jak sie do tego zabrać.
                  samemu to lepiej odpuść, bo tylko sobie roboty narobisz, nic nie naprawisz a pewnie jeszcze coś zepsujesz :twisted:

gdybyś miał bliżej to bym cie do janek wysłał, a gorzów to nie wiem

Komentarz

• jodla
                    Drive
                    • 2005
                    • 45

mogl poprostu pasc zestaw wskaznikow albo ktorys z czujnikow np predkosci lub w wiazce zwarcie z masa tak jak juz koledzy pisali VAG i wszystko powinno sie wyjasnic
                    new turbo juz mam tylko zalozyc wydech srobiony
                    i dalsze zabawy w palnach he he 19''

Komentarz

• gamblerpl
                      Drive
                      • 2008
                      • 56

Moze ktos zalaczyc zdjecia tego czujnika?

Komentarz

• laurin
                        Rider
                        • 2009
                        • 727

Może to ci pomoże:

Komentarz

• wojtek23
                          Classic
                          • 2010
                          • 20

U mnie to na pewno pomogło a objawy były takie same.Po naprawie jeżdżę już rok i wszystko śmiga jak należy. Dzięki Shico za profesjonalizm.

Komentarz

Pracuję...